6. tammikuuta 2014

Joulukuun keramiikkakurssilta

Olin joulukuussa Joensuun seudun kansalaisopiston keramiikkakurssilla, jossa olin myös viimevuonna. Tein enimmäkseen ihan 1:1 juttuja, mutta piti jotain kokeilla nukkekotikoossakin.

Kuvaaminen tuntuu ihan mahdottomalta, on niin pimeää. Joten, siksi vähän tälläisiä tällä kertaa.Kokeilin Tarun inspiroimana takan tekoa.. Ja onhan nämä hiukan harjoitusversioita. Vasemman puoleinen on lasitettu (norsunluuvalkoisella) ja oikeanpuolimmaista en ehtinyt vielä lasittaa, on vasta raakapoltettu. Lasitan sen keväällä, ilmoittauduin kevääksikin kahdelle kurssille.

Takkojen lisäksi tein jonkun verran myös maljakoita, kannuja ja muita pikkuastioita (kuvassa ei kaikki). Osa onnistui, osa taas.. ei niinkään. Näissä tuli aikakin vastaan, nuo kuviot ja värit on tehty enkopeilla ja päällä on kirkas lasite - olisin niin kovasti halunnut leikkiä erilaisilla lasitteilla näissä. Kevään kurssilla sitten!

Takkoihin tulee ledituikusta tuli, takat ovat takaa auki. Eteen teen vielä "metalliset" koristeluukut ym, joten vähän keskeneräistähän tässä näytetään.

Ihan olen tyytyväinen näihin - en ole paljoa savesta tehnyt, joskus peruskoulussa ja nyt kahdella joulukurssilla. 1:1 jutut kyllä onnistuivat paremmin, mutta harjoitus tekee minimestarin.

Ainiin - tein myös pieniä koristelaattoja, jotka unohdin kuvata. Mietin niitä Uuralaan lattiaan ja/tai keittiöön seinälle (ns. välitilalaatoiksi) ..

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)